Contact

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, we staan u graag te woord. Bekijk hier ook onze ‘Meest Gestelde Vragen‘.

‘Een Muzikaal Afscheid’, is onderdeel van LoveSound, specialist in stijlvol muzikaal entertainment.

Adres

Basalt 83
6581HL Malden

Formulier

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Hieronder staan ook wat ‘veel gestelde vragen’, maar uiteraard staan we jullie voor alle vragen ook graag persoonlijk te woord!

Meest Gestelde Vragen

Hoeveel en hoelang wordt er gespeeld?

Tijdens de afscheidsceremonie worden doorgaans zo’n 3 tot 5 nummers ten gehore gebracht. Uiteraard als opening en afsluiting van de ceremonie, en eventueel op bijzondere momenten tussendoor. Denk aan momenten tussen speeches, en misschien passen bepaalde songteksten wel perfect bij het verhaal dat verteld wordt. 

Soms kunnen muziekstukken in zijn geheel gespeeld worden, maar er kunnen ook kleine versies gemaakt worden. Ook bij het moment waarbij iedereen nog een laatste groet brengt, kan het prachtig zijn dit muzikaal te omlijsten. De muzikanten zijn allen professioneel en voelen perfect aan wanneer een muzikale noot gewenst is en met welke intentie dit gebracht dient te worden. 

Bij een condoleance of ook wel koffietafel wordt er doorgaans 1 a 2 sets van 45 min gespeeld, afhankelijk van de duur van het moment. Dit kan naar wens ingedeeld worden en mogen ook 2 of 3 sets van 30 minuten zijn. 

Aan welke kosten moet ik denken?

De kosten wisselen per muzikant, per duo of artiest. Maar gemiddeld zou je kunnen denken aan een bedrag van 400,- per persoon. Bij alle prijzen die gehanteerd worden, zit alles inbegrepen. De BTW (9%), de benodigde apparatuur, instrumenten en eventueel een kleine subtiele geluidsversterking. Daarnaast worden er geen reiskosten binnen Nederland berekend en zit het instuderen van liedjes op verzoek bij de prijs inbegrepen. 

Hoe zit het met de geluidsinstallatie?

De geluidsinstallatie zit bij de prijs inbegrepen en wordt door het duo, de muzikant of solist zelf verzorgd en meegenomen. Dit is altijd een kleine subtiele versterking, het betreft geen grote installatie, want dat is niet nodig bij een kleine en intieme setting. 

En kan het ook geheel onversterkt?

Dat kan zeker, maar niet met alle muzikale combinaties. Met bijvoorbeeld gitaar, viool, cello en saxofoon is het mogelijk (soms doen we dat sowieso als dat beter bij de akoestiek van de ruimte past), maar een piano moet altijd versterkt worden via elektriciteit, al is het maar een beetje. Ténzij er bijvoorbeeld een akoestische vleugel op de locatie aanwezig is.

Ook zang komt vaak beter tot zijn recht als er een ‘kleine’ versterking van het geluid mogelijk is. Overleg gerust met ons welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

Waar moeten wij aan denken op de locatie?

Stroom: Belangrijk is dat wanneer instrumenten elektrisch versterkt dienen te worden, er een stroompunt in de buurt is (een goed geaard stopcontact en het liefst een vrije groep). 

Ruimte: Afhankelijk van de grootte van de samenstelling en hoeveel muzikanten er geboekt zijn, moet er ook een plek voor ze zijn in de zaal/ruimte natuurlijk. Meestal gaan we uit van een plek van minimaal 2x2m, maar iets groter is altijd zeer welkom. Deze dient ook ‘vrij en leeg’ te zijn bij aankomst van de muzikanten.  

Opbouwtijd: Muzikanten hebben ongeveer 30 tot 60 min nodig voor opbouw en een korte soundcheck, de ruimte moet dus beschikbaar en toegankelijk zijn. Indien er minder tijd is, kan dit in overleg wellicht geregeld worden.

Is een lied op maat in een week tijd mogelijk?

Dat is het zeker, echter dient er dan wel snel geschakeld te worden. Er moet vrij direct aangegeven worden of men daadwerkelijk gebruik van deze dienst wil maken, zodat Brenda zo snel mogelijk aan de slag kan met het schrijven van het lied en hier in haar planning rekening mee kan houden. 

Welke liedjes zijn zoal mooi en geschikt?
Er zijn talloze prahtige nummers, zowel instrumentaal als met zang erbij die geschikt zijn voor een afscheidsceremonie. Lees in deze blog meer, inclusief een lijst met nummers die we als tip geven!
Kunnen we ook zelf nog spreken met de muzikanten?

Zeker, indien gewenst doen we ons uiterste best een belafspraak te maken tussen jullie en de artiest/muzikanten. Dit is misschien niet altijd mogelijk, afhankelijk van de drukte van die periode en de agenda’s, maar in de praktijk gaat het vrijwel altijd goed!